Naar inhoud springen

Hosea (koning): verschil tussen versies

178 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 15:
 
== Zijn regering ==
<blockquote>''2Kon 17:3 Tegen hem toog op Salmaneser, koning van Assyrie; en Hoséa werd zijn knecht, dat hij hem een geschenk gaf. (SV)''</blockquote>Ofschoon iets beter dan zijn voorgangers, zocht ook Hosea, in zijn afhankelijkheid van Assyrië, ondanks de waarschuwingen van de profeten, niet bij Jahweh, maar elders hulp, en wel bij de Egyptische vorst [[So]], en stopte de jaarlijkse betaling aan Assyrië (2 Kon. 17:4). Ternauwernood had Salmaneser[[Salmanéser]], koning van Assyrië, hiervan kennis gekregen, of hij trok tegen Samaria op, en nambelegerde dehet, stadin nahet zevende regeringsjaar van Hoséa, het vierde van [[Hizkia]] (2 Kon. 18:9). Na een driejarige belegering nam hij de stad in, in het negende jaar van Hoséa, het zesde jaar van Hizkia (2 Kon. 17:4v; 2 Kon. 8:10). Hoséa werd gevangen genomen en met het grootste deel van zijn onderdanen naar Assyrië in ballingschap weggevoerd, terwijl het land met vreemdelingen bevolkt werd. 
[[Bestand:Wegvoering van de Israëlieten naar Assyrië - Access Foundation 69.jpg|geen|miniatuur|1024x1024px|Hosea zendt een boodschapper naar Egypte. De belegering en val van Samaria. Wegvoering van de Israëlieten.]]
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.