Naar inhoud springen

Mars voor het leven: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 7:
 
== Nederland ==
De Mars voor het Leven wordt in Nederland georganiseerd door de stichting [[Stichting Schreeuw om Leven|Schreeuw om Leven]]<ref>Eerder waren betrokken: de stichting ''Hulp Vervolgde Christenen'' en [[Christenen voor de Waarheid]]. </ref>. De mars wordt elk jaar op een zaterdag in december gelopen in de steden Amsterdam (nationale hoofdstad) of Den Haag (politieke hoofdstad). De mars begon in 1991 met 15 mensen op de Dam in Amsterdam. In de loop der jaren namen al meer mensen deel. In 2009 trok de mars in Amsterdam 800 deelnemers; de 18<sup>e</sup> mars in Nederland, gelopen in 2010 in Den Haag, telde ongeveer vijfhonderd deelnemers; in 2012 in Den Haag ruim 1000 deelnemers; in 2014 deden 1600 mensen mee; in 2015 liepen in Den Haag 2000 tot 2500 mensen mee en in december 2016 namen ruimzo'n 5000 mensen deel<ref>[http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/recordaantal-deelnemers-mars-voor-het-leven Recordaantal deelnemers Mars voor het leven], nieuwsbericht op KatholiekNieuwsblad.nl, 13 dec. 2016.</ref>.
 
De 2e mars mars in 2017 vormde de afsluiting van de ''Week van het leven''<ref>Het thema van de Week van het leven in 2017 was: "Wanneer begon jouw hart te kloppen?". Deze vraag werd de samenleving voorgehouden middels radiospotjes en billboards. Na de Week van het leven werd een gezamenlijk avondwake gehouden bij diverse abortuscentra. Bron: https://www.schreeuwomleven.nl/marsvoorhetleven/, geraadpleegd 9 dec. 2017</ref>'','' een initiatief van de ''Stichting Platform Zorg voor Leven.'' Deze stichting is een verband van ideële organisaties - waaronder de stichting Schreeuw om Leven - dat bij de regering en het parlement en binnen de sector zorg en welzijn opkomt voor het menselijk leven in alle levensfasen vanaf de conceptie<ref>Zie http://www.rmu.nu/zorgvoorleven</ref>.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.