Naar inhoud springen

1 Korinthiërs: verschil tussen versies

149 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 21:
 
== Inhoud ==
Het doel van Paulus schrijven is de gemeente richtlijnen te sturen over de zaken die mis waren in de gemeente te Korinthe en over kwesties waar de gelovigen mee zaten: verdeeldheid, grove zonden op seksueel gebied in de gemeente, gebrek aan gemeentelijke tucht, het eten van offervlees, misbruiken bij het avondmaal, ongedekt bidden en profeteren door vrouwen, de geestelijke uitingen, wanorde in de samenkomsten, ontkenning van de opstanding. Hij gaat niet onmiddellijk in op de vragen die ze hadden, maar stelt eerst belangrijker zaken aan de orde, zoals partijschappen en de ware wijsheid.
 
De gemeenteleden te Korinthe kwamen voornamelijk uit de lagere klassen van de bevolking, toch waren ze niet vrij van de Griekse intellectuele trots op hun taal, literatuur en cultuur. Paulus bestrijdt in de eerste brief de wereldse wijsheid en wijst hen op de wijsheid van God en van Diens heilsplan. 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.