Naar inhoud springen

1 Korinthiërs: verschil tussen versies

476 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 21:
 
== Inhoud ==
Het doel van Paulus schrijven is de gemeente richtlijnen te sturen over de zaken die mis waren in de gemeente te Korinthe en over kwesties waar de gelovigen mee zaten: verdeeldheid, grove zonden op seksueel gebied in de gemeente, gebrek aan gemeentelijke tucht, het eten van offervlees, misbruiken bij het avondmaal, ongedekt bidden en profeteren door vrouwen, de geestelijke uitingen, wanorde in de samenkomsten, ontkenning van de opstanding. Hij gaat niet onmiddellijk in op de vragen die ze hadden, maar stelt eerst belangrijker zaken aan de orde, zoals partijschappen en, de ware wijsheid, een geval van overspel, onderlinge rechtszaken, hoererij. Hiervan had Paulus vernomen en dat behandelt hij in de hoofdstukken 1 - 6. Daarna, in de hoofdstukken 7 en volgende, beantwoordt hij vragen die de gelovigen in een brief hadden gesteld. ''"Wat nu de dingen aangaat waarover u geschreven hebt... (1 Kor. 7:1).''
 
De gemeenteleden te Korinthe kwamen voornamelijk uit de lagere klassen van de bevolking, toch waren ze niet vrij van de Griekse intellectuele trots op hun taal, literatuur en cultuur. Paulus bestrijdt in de eerste brief de wereldse wijsheid en wijst hen op de wijsheid van God en van Diens heilsplan. 
Regel 32:
 
=== Hoofddelen ===
GlobaalDe isbrief delaat briefzich in viertwee hoofddelen te verdelendelen:
# De kwesties waarvan Paulus vernomen had (1 Kor. 1-6)
# De vragen die de gelovigen in een brief hadden besteld (1 Kor. 7-16).
Men kan de brief ook in vieren delen:
 
deel 1 (hoofdstukken 1-4): Over de verdeeldheid in de gemeente.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.