Naar inhoud springen

1 Korinthiërs 4: verschil tussen versies

518 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Commentaar}} == 1 Kor. 4:1. Hoe Paulus c.s. te beschouwen. == 1Co 4:1 Laat men ons zo beschouwen: als dienaren van Christus en rentmeesters van de verborgenhed...')
 
Regel 32:
1Co 4:8 Reeds bent u verzadigd, reeds bent u rijk geworden, zonder ons hebt u geregeerd; en ik zou wel willen dat u regeerde, opdat ook wij met u regeerden. (TELOS)
'''Reeds bent u'''. Alsof hun toekomst in heerlijkheid, wanneer ze hun hemels erfdeel zullen genieten en met Christus zullen regeren, al was aangebroken.
 
'''Hebt u geregeerd'''. Alsof zij al met Christus mede regeerden.
 
'''Dat u regeerde'''. Met Christus, in Zijn koninkrijk.
 
== 1 Kor. 4:9 ==
Regel 38 ⟶ 42:
 
'''Schouwspel geworden voor de wereld'''. De wereld zag hun optreden aan. Letterlijk een schouwspel zijn christenen geworden in de arena te Rome, waar zij voor de ogen van de menigte op de tribune aan de wilde dieren werden prijsgegeven.
 
== 1 Kor. 4:21 ==
1Co 4:21 Wat wilt u? Moet ik met de roede naar u toe komen, of in liefde en een geest van zachtmoedigheid? (TELOS)
'''Met de roede naar u toe komen'''. Gelijk een vader die zijn kinderen moet kastijden.<blockquote>''Spr 3:12 Want de HEERE kastijdt dengene, dien Hij liefheeft, ja, gelijk een vader den zoon, [in] [denwelken] hij een welbehagen heeft. (SV)''</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.