Naar inhoud springen

1 Korinthiërs 4: verschil tussen versies

821 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 3:
== 1 Kor. 4:1. Hoe Paulus c.s. te beschouwen. ==
1Co 4:1 Laat men ons zo beschouwen: als dienaren van Christus en rentmeesters van de verborgenheden van God. (TELOS)
'''Laat men ons zo beschouwen'''. Een inhoudelijk vervolg op de vorige verzen. De Korinthiërs stelden Paulus en Apollos op een voetstuk. De beschouwing van de Korinthiërs moest, gezien hun partijschappen, worden bijgesteld.
 
''1Co 3:5 Wat is dan Apollos, en wat is Paulus? Dienstknechten door wie u tot geloof gekomen bent, en dat zoals de Heer aan ieder heeft gegeven. 1Co 3:6 Ik heb geplant, Apollos heeft begoten, maar God heeft de groei gegeven. 1Co 3:7 Dus is noch hij die plant iets, noch hij die begiet, maar God die de groei geeft. (TELOS)''
 
Vergelijk de reactie van de engel op Johannes, die hem twee maal te voet viel:<blockquote>''Opb 19:10 En ik viel voor zijn voeten neer om hem te aanbidden; en hij zei tot mij: Zie toe, doe dit niet; ik ben een medeslaaf van u en van uw broeders die het getuigenis van Jezus hebben; aanbid God! Want het getuigenis van Jezus is de geest van de profetie. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Opb 22:8 En ik, Johannes, ben het die deze dingen hoorde en zag. En toen ik ze hoorde en zag, viel ik neer om te aanbidden voor de voeten van de engel die mij deze dingen toonde. Opb 22:9 En hij zei tot mij: Zie toe, doe dit niet; ik ben een medeslaaf van u en van uw broeders, de profeten, en van hen die de woorden van dit boek bewaren; aanbid God! (TELOS)''</blockquote>'''Rentmeesters'''. Zij waren slechts [[Rentmeester, rentmeesterschap|rentmeesters]], geen bezitters, bedenkers, uitvinders van Gods wijsheid. Zij hadden de verborgenheden van God in beheer ontvangen.
 
== 1 Kor. 4:5 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.