Naar inhoud springen

1 Korinthiërs 4: verschil tussen versies

339 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 8:
 
Vergelijk de reactie van de engel op Johannes, die hem twee maal te voet viel:<blockquote>''Opb 19:10 En ik viel voor zijn voeten neer om hem te aanbidden; en hij zei tot mij: Zie toe, doe dit niet; ik ben een medeslaaf van u en van uw broeders die het getuigenis van Jezus hebben; aanbid God! Want het getuigenis van Jezus is de geest van de profetie. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Opb 22:8 En ik, Johannes, ben het die deze dingen hoorde en zag. En toen ik ze hoorde en zag, viel ik neer om te aanbidden voor de voeten van de engel die mij deze dingen toonde. Opb 22:9 En hij zei tot mij: Zie toe, doe dit niet; ik ben een medeslaaf van u en van uw broeders, de profeten, en van hen die de woorden van dit boek bewaren; aanbid God! (TELOS)''</blockquote>'''Rentmeesters'''. Zij waren slechts [[Rentmeester, rentmeesterschap|rentmeesters]], geen bezitters, bedenkers, uitvinders van Gods wijsheid. Zij hadden de verborgenheden van God in beheer ontvangen.
 
== 1 Kor. 4:2 ==
1Co 4:2 Verder wordt hier van de rentmeesters vereist, dat men trouw wordt bevonden. (TELOS)
'''Trouw'''. Aan de opdrachtgever, de eigenaar.
 
''1Co 7:25 Aangaande de maagden nu heb ik geen bevel van de Heer; maar ik geef mijn mening als iemand die barmhartigheid van de Heer gekregen heeft om trouw te zijn.'' (TELOS)
 
== 1 Kor. 4:5 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.