Naar inhoud springen

Ark van Noach (replica): verschil tussen versies

142 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
Een '''replica van de ark van Noach''' is een op grond van de Bijbelse gegevens (maten, materiaalverdiepingen) nagemaakte "kopie"<ref>Wij bezitten geen 'bouwtekeningen'; de Bijbelse gegevens zijn schaars. De replica's zijn daarom niet meer dan een benadering. </ref> van het historische vaartuig, de ark van de rechtvaardige [[Ark van Noach|Noach]], waarvan de geschiedenis ons uit de Bijbel bekend is.
 
De Nederlander '''Johan Huibers''', een aannemer uit Noord-Holland, bouwde twee replica's van Noachs ark. In 1992 droomde hij dat de golven van de zee bij zware storm [[Nederland]] overspoelden. Door deze droom en andere '[[Teken|tekenen]]' wist hij zich geroepen om de ark na te maken als middel om het [[Evangelie]] te verkondigen. Zoals de ark van Noach eens redding bood aan Noach en zijn gezin en allerlei dieren, toen de [[zondvloed]] over de [[aarde]] kwam, zo is er thans redding te vinden bij de Heer [[Jezus Christus]], die ons redt van de komende toorn.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.