Naar inhoud springen

Salamis: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Salamis''' SALAMIS, eene zeestad in het oos- telijk deel van het eiland Cyprus, met eene zeer goede haven, vroe- ger zetel van magtige koningen en ook later ee...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Salamis''' was een zeestad in het oostelijk deel van het eiland [[Cyprus]], met een zeer goede haven, [[Bestand:Paulus eerste zendingsreis-Access Foundation.jpg|miniatuur|1024x1024px|Ligging van Salamis op Cyprus]]De stad was vroeger zetel van machtige koningen en ook later een van de voornaamste plaatsen van dit eiland.
'''Salamis'''
 
SALAMIS, eene zeestad in het oos-
telijk deel van het eiland Cyprus,
met eene zeer goede haven, vroe-
ger zetel van magtige koningen en
ook later eene der voornaamste
plaatsen van dit eiland. Nadat
zij door eene aardbeving ten tijde
van Konstantijn den Groote ver-
woest was, werd zij door dezen
keizer hersteld en droeg sedert den
naam van Constantia.
 
[[Bestand:Paulus eerste zendingsreis-Access Foundation.jpg|miniatuur|1024x1024px]]
 
De apostel Paulus kwam op het eiland tijdens zijn eerste zendingsreis. In Salamis, een stad op het eiland, verkondigden zij het evangelie in de synagogen.
<blockquote>''Hnd 13:4 Zij dan, uitgezonden door de Heilige Geest, kwamen in Seleucie en voeren vandaar af naar Cyprus. Hnd 13:5 En toen zij in Salamis kwamen, verkondigden zij het woord van God in de synagogen van de Joden; zij nu hadden ook Johannes als dienaar. (TELOS)''</blockquote>
 
De apostel Paulus kwam in de stad tijdens zijn eerste zendingsreis. Hij verkondigde er het evangelie in de synagogen.<blockquote>''Hnd 13:4 Zij dan, uitgezonden door de Heilige Geest, kwamen in Seleucie en voeren vandaar af naar Cyprus. Hnd 13:5 En toen zij in <u>Salamis</u> kwamen, verkondigden zij het woord van God in de synagogen van de Joden; zij nu hadden ook Johannes als dienaar. (TELOS)''</blockquote>
 
Nadat Salamis door een aardbeving ten tijde van Constantijn de Grote verwoest was, werd zij door deze keizer hersteld en droeg sedert de naam van Constantia.
== Bron ==
P.J. Gouda Quint, ''Woordenboek des Bijbels, inzonderheid ten gebruike bij de Statenvertaling''. Haarlem: De erven F. Bohn, 1866. Tekst van het lemma 'Salamis' is op 14 feb. 2018 verwerkt.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.