Naar inhoud springen

Abinadab: verschil tussen versies

496 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Abinadab''' is in de Bijbel de naam van verschillende mannen:.
 
'''Naam'''. De Hebreeuwse naam is אבינדב, Abiynadab, en betekent "mijn vader is edel" of "mijn vader is gewillig"<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon; op basis van Strong-coderingen.'' Onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. Het is gebaseerd op het Engelstalige ''Online Bible Hebrew-Englisch Lexicon'' van Larry Pierce.  </ref>. De eigennaam komt 12x voor in het Oude Testament. Het Strongnummer is 041.
 
'''Verwijzingen'''. De naam verwijst naar:
 
1. een Leviet te Kirjath-Jearim, wiens huis op een heuvel stond, waar de ark van het verbond, die de Filistijnen hadden teruggebracht, 60 tot 70 jaren bleef, tot David haar terughaalde. De twintig jaren waarnaar in 1 Sam. 7 wordt verwezen, geven ongetwijfeld de tijd die verstreek voordat het berouw van Israël hen leidde om te klagen voor het aangezicht van Jahweh. De ark verbleef in het huis van Abinadab echter lang daarna en werd pas in het begin van de regering van David weggehaald.  1 Sam. 7: 1; 2 Sam. 6: 3; 1 Kron. 13: 7; 14.
Regel 15 ⟶ 19:
 
H. Zeller, ''Bijbelsch Woordenboek voor het Christelijke volk''. Eerste deel A - J. ('s Gravenhage: M.J. Visser, 1867) s.v. Abinadad. Tekst hiervan is op 16 feb. 2018 verwerkt.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.