Naar inhoud springen

Perez-Uzza: verschil tussen versies

16 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Perez-Uzza''' of ''Perez-Uza'' is een plaats, vermoedelijk niet ver van Kirjath-Jearim op de weg naar Jeruzalem, zo genoemd, omdat Uza aldaar plotseling stierf n...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
'''Perez-Uzza''' of ''Perez-Uza'' is een plaats, vermoedelijk niet ver van [[Kirjath-Jearim]] op de weg naar [[Jeruzalem]], zo genoemd, omdat [[Uza]] aldaar plotseling stierf na het onvoorzichtig aanraken van de ark. <blockquote>''1Kr 13:10 Toen ontbrandde de toorn van de HEERE tegen Uzza, en Hij strafte hem, omdat hij zijn hand naar de ark had uitgestoken; en hij stierf daar voor het aangezicht van God. 1Kr 13:11 David ontstak in woede, omdat de HEERE Uzza een zware slag had toegebracht; en hij noemde die plaats <u>Perez-Uzza</u>, tot op deze dag. (HSV'')</blockquote>De Hebreeuwse naam is ''Perets Oeza'' en betekent "breuk van Uzza".  De plaatsnaam komt 2x voor in het [[Oude Testament]]. Het Strongnummer is 06560.
[[Bestand:Judea-Wolters.jpg|geen|miniatuur|1200x1200px|Perez-Uza ligt ergens op de weg van Kirjath-Jearim naar Jeruzalem.]]
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.