Naar inhoud springen

Rechtvaardigen: verschil tussen versies

10 bytes verwijderd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Rechtvaardigen''' is rechtvaardig spreken, rechtvaardig verklaren. '''Tegendeel.''' Het tegendeel van rechtvaardigen is veroordelen, verdoemen, (het kwade) verg...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Rechtvaardigen''' is rechtvaardig spreken, rechtvaardig verklaren.
 
'''Tegendeel.''' Het tegendeel van rechtvaardigen is veroordelen, verdoemen, (het kwade) vergelden. <blockquote>''De 25:1 Wanneer er tussen lieden twist zal zijn, en zij tot het gerecht zullen toetreden, dat zij hen richten, zo zullen zij den rechtvaardige <u>rechtvaardig spreken</u>, en den onrechtvaardige <u>verdoemen</u>. (SV)''</blockquote><blockquote>''1Kon 8:32 Hoor Gij dan in den hemel, en doe, en richt Uw knechten, <u>veroordelende</u> den ongerechtige, gevende zijn weg op zijn hoofd, en <u>rechtvaardigende</u> den gerechtige, gevende hem naar zijn gerechtigheid. (SV)''</blockquote><blockquote>''2Kr 6:23 Hoor Gij dan uit den hemel, en doe, en richt Uw knechten, <u>vergeldende</u> den goddeloze, gevende zijn weg op zijn hoofd, en <u>rechtvaardigende</u> den rechtvaardige, gevende hem naar zijn gerechtigheid. (SV)''</blockquote><blockquote>''Spr 17:15 Wie den goddeloze <u>rechtvaardigt</u>, en den rechtvaardige <u>verdoemt</u>, zijn den HEERE een gruwel, ja, die beiden. (SV)''</blockquote>'''Mensen rechtvaardigen'''. De ene mens kan de andere mens rechtvaardigen. Hij kan ook zichzelf rechtvaardigen.<blockquote>''Ge 44:16 Toen zeide Juda: Wat zullen wij tot mijn heer zeggen, wat zullen wij spreken, en wat zullen wij ons rechtvaardigen? God heeft de ongerechtigheid uwer knechten gevonden; zie, wij zijn mijns heren slaven, zo wij, als hij, in wiens hand de beker gevonden is.'' (SV)</blockquote><blockquote>''Spr 17:15 Wie den goddeloze <u>rechtvaardigt</u>, en den rechtvaardige verdoemt, zijn den HEERE een gruwel, ja, die beiden. (SV)''</blockquote>'''God rechtvaardigt.''' Mensen kunnen rechtvaardigen,Ook God kan dat ookrechtvaardigen. Hij is de hoogste Rechter, die nimmer een verkeerd vonnis velt; zijn rechtspraak is feilloos.<blockquote>''Ex 23:7 Zijt verre van valse zaken; en den onschuldige en gerechtige zult gij niet doden; want Ik zal den goddeloze niet rechtvaardigen. (SV)''</blockquote><blockquote>''1Kon 8:32 Hoor Gij dan in den hemel, en doe, en richt Uw knechten, veroordelende den ongerechtige, gevende zijn weg op zijn hoofd, en <u>rechtvaardigende</u> den gerechtige, gevende hem naar zijn gerechtigheid. (SV)''</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.