Naar inhoud springen

Jeremia (profeet): verschil tussen versies

119 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Jeremia''' (= "de Here bevestigt (of verheft)") was een profeet in Juda. Hij profeteerde tijdens de regeringen van Josia, [[Jojakim]...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Jeremia''' (= "de Here bevestigt (of verheft)") was een profeet in [[Juda (koninkrijk)|Juda]]. Hij profeteerde tijdens de regeringen van [[Josia]], [[Jojakim]] en [[Zedekia]], vóór en tijdens de val van [[Jeruzalem]] (2 Kon. 23 – 25; 2 Kron. 34 – 36). Hij was Gods woordvoerder ongeveer 50 jaren lang. Veel, zeer veel heeft hij in Jeruzalem te lijden gehad, doordat zijn zending en opdrachten werden miskend. De martelingen die hij heeft moeten ondergaan, zijn een bewijs tot welke dingen zijn ongelovige landgenoten in staat waren.
 
[[Bestand:Jeremia - James Tissot.jpg|miniatuur|''De profeet Jeremia''. Schilderij door James Tissot (1836 – 1902)]]
 
In het 13e jaar van de regering van koning Josia (ca. 627 v.C.) werd hij, nog zeer jong zijnde, tot zijn profetisch ambt geroepen. Het was hem, de zachtmoedige, gevoelige man voorbehouden om de strafgerichten over Juda aan te kondigen niet alleen, maar straks ook te zien voltrekken.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.