Naar inhoud springen

1 Korinthiërs 11: verschil tussen versies

736 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 48:
'''Het beeld en de heerlijkheid van God.''' De man is het beeld en de heerlijkheid van God. De man beeldt God uit. God staat niet onder gezag, maar is soeverein.
 
'''De vrouw is de heerlijkheid van de man.''' De vrouw is de heerlijkheid, niet het beeld, van de man. Zij beeldt niet God uit, maar zij is de luister, de versiering, de pracht van haar man. Dat blijkt bijzonder op haar huwelijksdag, wanneer zij gewoonlijk in mooie kleding gehuld is en 'de show steelt'.
 
De heerlijkheid van koning wordt zichtbaar in zijn hofhouding, in de mannen en vrouwen die hem dienen.
 
De koningin van Scheba geraakt diep onder de indruk van de wijsheid en uitwendige heerlijkheid van Salomo. Tot die heerlijkheid behoorde zijn knechten en hun kleding. <blockquote>''1Kon 10:4 Als nu de koningin van Scheba zag al de wijsheid van Salomo, en het huis, hetwelk hij gebouwd had, 1Kon 10:5 En de spijze zijner tafel, en het zitten zijner knechten, en het staan zijner dienaren, en hun kledingen, en zijn schenkers, en zijn opgang, waardoor hij henen opging in het huis des HEEREN, zo was in haar geen geest meer. (SV)''</blockquote>Uit de hoofdbedekking van de vrouw blijkt dat haar man haar gezaghebbend hoofd is.
 
== 1 Kor. 11:8-9 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.