Naar inhoud springen

Eindtijd: verschil tussen versies

7 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
De '''eindtijd''' - ook wel ''de tijd van het einde'' of ''de laatste dagen'' genoemd - is een periode in de heilsgeschiedenis die eigenlijk al begint met de hemelvaart van de Here Jezus. Vanaf dat moment begon 'de lange nacht' voor deze wereld. Maar meestal denkt men bij het begrip 'eindtijd' aan de laatste fase van de laatste dagen, een toekomstige periode waarin de tegenstand tegen Gods plan met Zijn Zoon Jezus Christus in een climax zal uitmonden. Dit leidt uiteindelijk tot wereldwijde catastrofen (zie de vele plagen van God in het boek Openbaring) en uiteindelijk tot een grote oorlog tussen God en Zijn tegenstanders aan het einde van een periode die de [[Grote Verdrukking]] heet, waarbij God Zijn vijanden overwint.
 
Van 'de tijd van het einde' is sprake onder andere in Dan. 11:<blockquote>''Da 11:40 Dan zal in de <u>tijd van het einde</u> de koning van het zuiden hem [met de horens] stoten. En de koning van het noorden zal op hem aanstormen met wagens en met ruiters en met vele schepen. Hij zal de landen binnentrekken, [ze] overspoelen en erdoorheen trekken. ''</blockquote>Het woord 'eindtijd' of 'tijd van het einde' wordt verschillend geduid.
# Een eerste opvatting zegt de eindtijd in het Hebreeuws ook wel 'het einde van de bedeling der wet' wordt genoemd. In feite begon de eindtijd direct na de hemelvaart van Christus, aan het einde van de bedeling der wet.
# Een tweede opvatting<ref>Zo Ton Stier van de Stichting Israël en de Bijbel, op de landdag van de Stichting op 14 mei 2015.</ref> stelt dat de tijd van het einde in bijbelse zin de laatste jaarweek van Daniël is, een periode van zeven jaar waarin Gods gerichten over deze aarde komen. In deze enge zin verstaan leven wij (anno 2014) nog niet in de eindtijd. 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.