Naar inhoud springen

Hebreeën 7: verschil tussen versies

468 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 1:
{{Commentaar hoofdstuk}}
 
Was de Heer Jezus in eerdere hoofdstukken voorgesteld als zijnde meerder dan Abraham, Mozes, Aäron, hier in hoofdstuk 7 wordt hij voorgesteld, met Melchizedek als vóórbeeld, als meerder dan Abraham.
 
== Hebr. 7:1 ==
Regel 15 ⟶ 17:
'''Koning van de gerechtigheid'''. De naam [[Melchizedek]] betekent 'koning van de gerechtigheid'.
 
'''Gerechtigheid ... vervolgens ... vrede.''' Merk op dat de gerechtigheid vóór de vrede wordt gesteld. Onze vrede met God is voorafgegaan door het kruiswerk van onze Heiland, waarbij gerechtigheid werd uitgeoefend, doordat onze zonden werden geboet en de zonde in het vlees (onze zondige natuur) werd geoordeeld. De straf die ''vervolgens'' ons de vrede aanbrengt, was op Hem (Jes. 53). Eveneens gaat aan de vrede van het 1000-jarig rijk de uitoefening van Gods gerechtigheid vooraf. <blockquote>''Hnd 17:31 omdat Hij een dag heeft bepaald, waarop Hij het aardrijk in gerechtigheid zal oordelen door een man die Hij daartoe heeft bestemd, waarvan Hij aan allen zekerheid heeft gegeven door Hem uit de doden op te wekken''. (TELOS)</blockquote>
 
''Hnd 17:31 omdat Hij een dag heeft bepaald, waarop Hij het aardrijk in gerechtigheid zal oordelen door een man die Hij daartoe heeft bestemd, waarvan Hij aan allen zekerheid heeft gegeven door Hem uit de doden op te wekken''. (TELOS)
 
''Ps 85:9 (85:10) Ja, Zijn heil is nabij hen die Hem vrezen, zodat er eer in ons land woont. Ps 85:10 (85:11) Goedertierenheid en trouw ontmoeten elkaar, <u>gerechtigheid</u> en <u>vrede</u> <u>kussen elkaar</u>. (HSV)''
 
Gerechtigheid en vrede heersen samen in het 1000-jarig rijk.
 
== Hebr. 7:7 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.