Naar inhoud springen

1 Korinthiërs 15: verschil tussen versies

312 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Commentaar hoofdstuk}} == 1 Kor. 15:23 == 1Co 15:23 Maar ieder in zijn eigen orde: Christus als eersteling, daarna die van Christus zijn, bij zijn komst. (TELOS...')
 
Regel 22:
== 1 Kor. 15:29 ==
1Co 15:29 Wat zullen anders zij doen die voor de doden worden gedoopt, als doden helemaal niet opgewekt worden? Waarom worden zij dan voor hen gedoopt? (TELOS)
Van dit vers zijn verschillende uitleggingen gegeven<ref name=":0">Gerard Kramer, 'Voor de doden gedoopt', in: [http://www.oudesporen.nl/Blad/Rechtstreeks2006.pdf Rechtstreeks, jaargang 3, nr. 2 februari 2006] (pdf-document op OudeSporen.nl). De schrijver is classicus en heeft meegewerkt aan de TELOS-vertaling van het Nieuwe Testament. </ref>. Een aannemelijke verklaring schijnt deze te zijn: nieuwe gelovigen werden door hun doop tot de gemeente gevoegd en namen zo de plaats van de overleden heiligen in<ref name=":0" />. Deze handelwijze zou zinloos zijn als er in de toekomst geen doden worden opgewekt.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.