Naar inhoud springen

Korinthe (stad): verschil tussen versies

310 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 13:
'''Zedeloosheid''', waaronder tempelprostitutie, kenmerkte de stad. De apostel Paulus waarschuwde dan ook tegen hoererij.
 
Rond 50 na Chr. bracht Paulus het evangelie in Korinthe en ontstond er een '''gemeente''' van Jezus Christus (Hand. 18:1-18). Daar<blockquote>''Hnd ontmoette18:4 PaulusEn dehij Joodsprak Aquilaop enelke zijnsabbat vrouwin Priscilla.de Desynagoge Heeren Jezusovertuigde zeizowel inJoden eenals nachtgezichtGrieken. totHnd Paulus18: 5 “IkToen hebechter veelzowel volkSilas inals dezeTimotheus stad”uit (Hand.Macedonie 18:10).waren Paulusgekomen, bleefwijdde anderhalfPaulus jaarzich in Korinthe (Hand. 18:11),geheel leerdeaan het woord van God en voorzagbetuigde inde zijnJoden behoeftendat doorJezus hetde makenChristus van tentenis. [[Erastus]], de(TELOS)''</blockquote>In rentmeesterKorinthe vanontmoette dePaulus stad,ook wasde éénJood van[[Aquila]] deen weinigezijn aanzienlijkenvrouw in de gemeente[[Priscilla]].
 
De Heer Jezus zei in een nachtgezicht tot Paulus: “Ik heb veel volk in deze stad” (Hand. 18:10). Paulus bleef anderhalf jaar in Korinthe (Hand. 18:11), leerde het woord van God en voorzag in zijn behoeften door het maken van tenten. [[Erastus]], de rentmeester van de stad, was één van de weinige aanzienlijken in de gemeente.
 
Paulus schreef later van elders enkele brieven naar deze gemeente waarvan de ''Eerste brief van Paulus aan de Korintiërs'' en de ''Tweede brief van Paulus aan de Korintiërs''zijn bewaard in het Nieuwe Testament. Vanuit Korinthe schreef Paulus de beide, uit het Nieuwe Testament bekende, brieven aan de Thessalonikers, alsook de brief aan de Romeinen (de heiligen in Rome). 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.