Naar inhoud springen

Korinthe (stad): verschil tussen versies

165 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 13:
'''Zedeloosheid''', waaronder tempelprostitutie, kenmerkte de stad. De apostel Paulus waarschuwde dan ook tegen hoererij.
 
Rond 50 na Chr. bracht Paulus het evangelie in Korinthe en ontstond er een '''gemeente''' van Jezus Christus (Hand. 18:1-18). <blockquote>''Hnd 18:4 En hij sprak op elke sabbat in de synagoge en overtuigde zowel Joden als Grieken. Hnd 18:5 Toen echter zowel Silas als Timotheus uit Macedonie waren gekomen, wijdde Paulus zich geheel aan het woord en betuigde de Joden dat Jezus de Christus is. (...) Hnd 18:8 Crispus nu, de overste van de synagoge, geloofde in de Heer met heel zijn huis; en velen van de Korinthiers die hoorden, geloofden en werden gedoopt. (TELOS)''</blockquote>In Korinthe ontmoette Paulus ook de Jood [[Aquila]] en zijn vrouw [[Priscilla]].
 
De Heer Jezus zei in een nachtgezicht tot Paulus: “Ik heb veel volk in deze stad” (Hand. 18:10). Paulus bleef anderhalf jaar in Korinthe (Hand. 18:11), leerde het woord van God en voorzag in zijn behoeften door het maken van tenten. [[Erastus]], de rentmeester van de stad, was één van de weinige aanzienlijken in de gemeente.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.