Naar inhoud springen

Petrus: verschil tussen versies

28 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 5:
Hij werd door Christus geroepen om een visser van mensen te worden. Hij was getrouwd en het is bekend dat zijn vrouw hem vergezelde op zijn zendingsreizen.
[[Bestand:Pope-peter pprubens.jpg|links|miniatuur|314x314px|Een schilderij voorstellend Petrus, gemaakt door Peter Paul Rubens. Petrus is afgebeeld met een pallium (onderdeel van de liturgische kleding) en de sleutels van de hemel.]]
Hij was een spontaan en impulsief persoon maar had een klein hartje. Hij was de eerste die verklaarde dat Jezus de Christus, is.de Dezezoon belijdenis vormtvan de basislevende datGod hijis. Deze belijdenis behoort tot dehet fundamentgeloofsfundament van de kerkgemeente werdvan gemaaktChristus. Echter was hijPetrus ook degene die Christus verloochende in de tuin van Getsémané.
 
Zijn naam was ''Cephas'' welke ''rots'' betekent. De Griekse vertaling van zijn naam is ''Petrus''. (Grieks: Πέτρος, ''Petros''; welke betekent ''Rots'')
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.