Naar inhoud springen

Kenchreeën: verschil tussen versies

435 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Kenchreeën''' of ''Kenchrea'' was de oostelijke havenstad van Korinthe.
 
De stad lag aan een golf van de Egeïsche zee, voor de handel met het Oosten uitnemend gelegen. [[Bestand:Korinth Isthmus de.png|miniatuur|1219x1219px|Ligging van de havenstad Kenchreeën (Kenchreai) ten oosten van Korinthe|geen]]ReedsIn tenKenchreeën tijdeliet vande apostel [[Paulus]] wastijdens hierzijn eentweede christelijkezendingsreis gemeente,zijn welkerhoofd dienaresscheren.<blockquote>''Hnd (diacones)18:18 FebeNadat doorPaulus nog geruime tijd bij de apostelleerlingen Paulushad doorgebracht, nam hij afscheid en vertrok per schip naar Syrië, samen met erePriscilla vermelden wordtAquila. Voor zijn vertrek had hij in Kenchreeën zijn hoofd laten kaalscheren, omdat hij aan een gelofte gebonden was. (TELOS)''</blockquote>{{Tweede zendingsreis van Paulus}}
 
Reeds ten tijde van Paulus was hier een christelijke gemeente, welker dienares (diacones) Febe door de apostel Paulus met ere vermeld wordt.
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.