Naar inhoud springen

Demon: verschil tussen versies

859 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
Regel 15:
[[Bezetenheid]] gaat verder dan beïnvloeding. De satan en zijn engelen (demonen) kunnen mensen beinvloeden zonder hen te bezetten.
 
De Farizeeën zeiden dat de Heer demonen uitdreef door Beëlzebul, de overste van de demonen. De Heer legde dit als 'Satan uitwerpen door satan' uit, waardoor wij leren dat de demonen '''dienaren van Satan''' zijn, en dat Satan als een sterke man moet worden gebonden voor zijn koninkrijk kan worden binnengevallen, Mt. 12:24-29. De demonen waren ook '''sterken''', wat gebleken is door hun behandeling van bezetenen en door de kracht die ze bewezen door zeven mannen te verwonden en te doen vluchten, Hand. 19:16.
 
== Sterkte ==
De demonen, tenminste sommigen van hen, waren ook sterken, wat gebleken is door hun behandeling van bezetenen en door de kracht die ze bewezen door zeven mannen te verwonden en te doen vluchten, Hand. 19:16.<blockquote>''Hnd 19:15 De boze geest echter antwoordde en zei tot hen: Jezus ken ik wel en van Paulus weet ik; maar u, wie bent u? Hnd 19:16 En de mens in wie de boze geest was, sprong op hen af en <u>overmeesterde hen beiden en overweldigde hen, zodat zij naakt en gewond uit dat huis wegvluchtten</u>. Hnd 19:17 Dit nu werd bekend aan allen die in Efeze woonden, zowel Joden als Grieken; en vrees overviel hen allen, en de naam van de Heer Jezus werd groot gemaakt. Hnd 19:18 En velen van hen die geloofden, kwamen hun daden belijden en bekendmaken. (TELOS)''</blockquote>"Hen beiden" is misschien "Hen allen"<ref>''Het Nieuwe Testament; herziene Voorhoeve-uitgave'' (Vaassen: uitgeverij H. Medema, 1982), voetnoot.</ref>, de zeven Joodse bezweerders, zonen van een Joodse overpriester (Hand. 19:14).
 
== Met rede begiftigd ==
Regel 56 ⟶ 59:
== Bron ==
''A New and Concise Bible Dictionary'' (George Morris, 1899) s.v. Demon. Hieruit is op 16 nov. 2012 tekst genomen, vertaald en verwerkt.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.