Naar inhoud springen

1 Korinthiërs 15: verschil tussen versies

1.581 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 43:
 
6. Een meer aannemelijke verklaring schijnt deze te zijn: nieuwe gelovigen werden door hun doop tot de gemeente gevoegd en namen zo de plaats van de overleden heiligen in<ref name=":0" />. Deze handelwijze zou zinloos zijn als er in de toekomst geen doden worden opgewekt. Een tegenwerping tegen deze verklaring is dat zij als argument voor de opstanding van de doden niet voor de hand ligt<ref>''John Gill's Expositor'', in het commentaar bij 1 Cor. 15:29 zegt: "Others imagine, that he intends such as were baptized, and added to the church, and so filled up the places of them that were dead; but the reason from hence proving the resurrection of the dead is not very obvious."  </ref>.
 
== 1 Kor. 15:44 ==
1Co 15:44 er wordt een ziellijk lichaam gezaaid, er wordt een geestelijk lichaam opgewekt. Als er een ziellijk lichaam is, dan is er ook een geestelijk lichaam.
'''Ziellijk'''. Of, naar het Grieks, 'psychisch'. 'Natuurlijk' is minder juist, daar Paulus in het vervolg een onderscheid maakt tussen ''ziel'' en ''geest''. De eerste mens was een levende ''ziel'', de tweede mens is een levendmakende ''geest'' geworden.
 
== 1 Kor. 15:50 ==
1Co 15:50 Maar dit zeg ik, broeders, dat vlees en bloed Gods koninkrijk niet kunnen beërven, en de vergankelijkheid beërft de onvergankelijkheid niet. (TELOS)
Dit schijnt moeilijk te rijmen met ...
 
''Mt 25:34 Dan zal de koning zeggen tot hen die aan zijn rechterhand zijn: Komt, gezegenden van mijn Vader, beërft het koninkrijk dat u bereid is van de grondlegging van de wereld af;'' (TELOS)
 
... als we ervan uitgaan dat de schapen het aardse Vrederijk ingaan. Een oplossing van de moeilijk is deze: Paulus spreekt over Gods koninkrijk als een rijk dat hemel en aarde omvat. Willen wij dat koninkrijk bezitten en daarin werkzaam zijn, dan moeten wij veranderen, een nieuw, geestelijk, lichaam krijgen. De Heer Jezus spreekt in Matth. 25 over het beërven van het aardse deel van het koninkrijk van God. De aarde is slechts een stip in het heelal. Zij die het aardse deel ingaan, gaan dat in hun stoffelijke lichaam in.
 
''2Co 5:1 Want wij weten, dat als onze aardse tent waarin wij wonen, afgebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, een eeuwig huis, in de hemelen. (TELOS)''
 
== Voetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.