Naar inhoud springen

Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV): verschil tussen versies

k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 10:
 
De NPV volgt en toetst ontwikkelingen en knelpunten in de gezondheidszorg. Zij laat haar stem horen bij overheid, zorgverzekeraars, politiek en in de media. In 2013 sprak zij ten tijde van de mazelenepidemie met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 
 
De '''jongerenorganisatie '''van de NPV heet Way of Life.
 
Het '''nieuws- en verenigingsblad''' van de NPV heet ZORG en heeft (anno 2010) een oplage van 68.000 exemplaren. Het kwartaalblad besteedt aandacht aan actuele medisch-ethische ontwikkelingen en andere zaken die de zorg voor het leven raken. ZORG wordt kosteloos toegezonden aan NPV-leden en aan personen die werkzaam zijn in gezondheidszorg, politiek en media. 
Regel 17 ⟶ 15:
Verspreid over Nederland heeft de NPV (anno 2012) tientallen afdelingen en kringen die ter plaatse of in de regio de belangen van patiënten behartigen. 
 
De NPV is tegen abortus provocatus. "Bij 46% van de abortussen in Nederland komt het kind 'niet gelegen', bij 26% is er te weinig geld .Juist deze feiten noemt de NPV bij de politiek en in de media." (Dr. R. Seldenrijk, oud-directeur NPV).<ref name=":0" /> 
 
== Jongerenafdeling ==
De jongerenorganisatie''' '''van de NPV heet ''Way of Life'' (= Weg des Levens).
“''Wij vinden dat ieder leven waardevol is, hoe kwetsbaar of vol zorgen je leven ook kan zijn. Way of Life wil jongeren toerusten en informeren over medisch-ethische thema’s die gaan over het leven. Wij baseren ons daarbij op de Bijbel.”'' <ref name=":1">[https://npvzorg.nl/wayoflife/ Way of Life - NPV-jongeren], NPVzorg.nl, geraadpleegd 19 juli 2018.</ref>
De jongeren vinden het belangrijk om na te denken en een standpunt in te nemen aangaande orgaandonatie, abortus, seksualiteit, anticonceptie, eenzaamheid en euthanasie<ref name=":1" />. De jongerenafdeling organiseert en organiseert thema-avonden, workshop en gastlessen, en komt in kerken en op scholen<ref name=":1" />.
 
Over de jongerenorganisatie van de NPV: https://npvzorg.nl/wayoflife/ en https://wayoflife.nl/over-wayoflife/
 
De website van de jongerenorganisatie: van de NPV: httphttps://www.mywayoflifewayoflife.nl
 
Way of Life Magazine ([https://www.wayoflifemagazine.nl www.wayoflifemagazine.nl]) is het online jongerenblad.
== Meer informatie ==
De website van de NPV: [http://www.npvzorg.nl/ www.NPVzorg.nl]
 
De website van de jongerenorganisatie van de NPV: http://www.mywayoflife.nl/ 
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.