Naar inhoud springen

Sieraad: verschil tussen versies

799 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Sieraad''' is iets dat de schoonheid verhoogt, bijvoorbeeld een edelmetaal, gezette edelsteen enz. waarmee men zich tooit<ref>Sieraad, VanDale.nl</ref>. ==...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 21:
b. voor de heerlijkheid, door God aan de mens, naar zijn beeld geschapen, medegedeeld (Ps. 8: 6; 21 : 6);
 
c. voor datgene, wat een mens welgevallig maakt voor God en bij de mensen,: heilige gezindheid (Ps. 96 : 6; 29: 2; 1 Kron. 16 : 29), gehoorzaamheid (Spr. 1: 9), wijsheid (Spr. 4: 9), kracht (Spr. 20:29), grijze haren (Spr. 20 : 29), reinheld en vlijt (Spr. 31: 25), schaamte en tucht (1 Tim. 2: 9. 1 Petr. 3: 3 vv.). <blockquote>''Spr 20:29 Der jongelingen sieraad is hun kracht, en der ouden heerlijkheid is de grijsheid. (SV)''</blockquote>Het kostelijkst sieraad is de inwendige , de verborgene mens van het hart.
 
Het nieuwe, hemelse Jeruzalem zal gezien worden "als een bruid die voor haar man versierd is" (Opb. 21:2)<blockquote>''Opb 21:2 En ik zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, uit de hemel neerdalen van God, gereed als een bruid die voor haar man versierd is.'' (TELOS)</blockquote>2. In ''kwade'' zin, het lelijke bedekken (vgl. 1 Kor. 12 : 23), wat niet mooi, goed of rechtvaardig is als mooi, goed en rechtvaardig doen voorkomen. Een onrechtvaardige zaak moet men niet als een rechtvaardige voorstellen, zelfs niet ten gunste van een arme , waartoe men zich zo licht door vals medelijden laat verleiden (Exod. 23 : 3. vgl. Lev. 19: 15). Zijn daden versieren is zoveel als huichelen, zich beter voordoen dan men in waarheid is (2 Kron. 17 : 9.; Jer. 2 : 33).
 
De hoer Babylon in het laatste Bijbelboek is "versierd met goud en edelgesteente en parels" (Opb. 17:4; vgl. 18:16).<blockquote>''Opb 17:4 En de vrouw was bekleed met purper en scharlaken en versierd met goud en edelgesteente en parels, en had een gouden drinkbeker in haar hand, vol gruwelen en de onreinheden van haar hoererij. (TELOS)''</blockquote>
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.