Naar inhoud springen

Statenvertaling: verschil tussen versies

695 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
Regel 27:
== Uitgaven ==
De Statenvertaling is sindsdien in verschillende uitgaven verschenen, waarvan hieronder enkele worden aangestipt. 
 
=== Uitgave van Van Ravensteijn (1637) ===
De eerste uitgave door Paulus Aertsz. van Ravesteyn. Deze uitgave van de Statenbijbel was niet feilloos. In 1655 kwam dan ook bij dezelfde uitgever een „Register van de Verbetering der Druckfauten en de Misstellinghen, die in den Eersten Druck van den Nieuw-Overgesetten Bibel gevonden worden". In 1657 waren in de volgende uitgave met behulp van het register de opgespoorde drukfouten zoveel mogelijk weggewerkt, zie volgende paragraaf.
 
=== Uitgave van Van Ravensteijn (1657) ===
Regel 78 ⟶ 81:
 
C. Lindeboom, ''Bijbelgids, of Handleiding tot het verkrijgen van Bijbelkennis'' (Middelburg: Stichting de Gihonbron, 2009; bewerking door J. Pluimers van de uitgave uit 1929), blz. 15-17. Hieruit is, onder toestemming, in oktober 2012 tekst gebruikt. Ook is hieruit verwerkt een citaat van P. Biesterveld op blz. 26 in “Het Gereformeerde Kerkboek” over de invloed van de Statenvertaling op het Nederlands. 
 
[http://www.digibron.nl/search/detail/012ea2467ddcd5c6e5ee8f6c/keurbijbel-in-een-deel-met-kanttekeningen Keurbijbel in één deel met kanttekeningen], nieuwsartikel in het Reformatorisch Dagblad, 23 juni 1977.
 
== Voetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.