Naar inhoud springen

Jemen: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  5 jaar geleden
k
Regel 23:
'''1988'''. De volgende video (Engels gesproken) vertelt de geschiedenis van Jemen van 1988 tot 2018.
 
<Youtube width="768" height="432">M1Am70v8y5A</youtube>M1Am70v8y5A<BR>''Yemen - 28 years of history explained''. Gepubliceerd op 19 juli 2018 door Geo History op Youtube.com. Duur: 8 minuten.
 
'''2011.''' In januari en vervolgens gaan duizenden mensen de straat op om te betogen tegen de slechte economische situatie (hoge werkeloosheid), de wijdverbreide corruptie, het gebrek aan vrijheid en de politieke onderdrukking. De volksopstand en de zware druk van de omringende landen nopen president Ali Abdullah Saleh, na meer dan drie decennia geregeerd te hebben, op te stappen. In november tekent Saleh een akkoord waarin hij de macht afstaat. Er komt een tijdelijke regering van nationale eenheid onder leiding van oppositieleider Mohammed Basindwa. Het nieuwe kabinet bestaat voor de helft uit leden van de partij van Saleh en voor de andere helft uit leden van de oppositie. Het tussenkabinet moet 3 maanden aanblijven. Daarna moeten verkiezingen gehouden worden en wordt huidig vicepresident Hadi formeel president.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.