Naar inhoud springen

Jona: verschil tussen versies

982 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Jona''' is een profeet. Het boek Jona laat de historie van Jona zien.')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Jona''' iswas een Israëlitische profeet. HetHij boekis Jonade laathoofdpersoon dein historiehet van[[Jona (Bijbelboek)|Bijbelboek Jona]]. zienOver hem lezen wij ook in 2 Kon. 14:25.
 
Door vlucht over zee onttrok hij zich aan opdracht, door God gegeven, om de Assyrische hoofdstad Ninevé het gericht aan te kondigen. Het schip waarop hij meevaart wordt door stormen geteisterd. Op eigen verzoek wordt Jona over boord geworpen. De grote vis, door God gezonden, slikt hem in en spuwt hem na drie dragen op het land uit.
 
Nu gehoorzaamt Jona en Ninevé bekeert zich. De geschiedenis laat zien dat de lankmoedigheid van God zich ook over heidenen uitstrekt.
 
Jona, die drie dagen in de buik van de vis was en daarna weer levend te voorschijn kwam, is een [[type]] van de [[Heer Jezus]], die drie dagen en drie nachten in het hart van de aarde (graf) was en weer uit de dood opstond.
 
== Bron ==
T.P. Sevensma (red.), ''Zoek-licht, Nederlandsche encyclopaedie voor allen'' (Arnhem: Van Loghum Slaterus & Visser, 1924) s.vb. Jona. Tekst hiervan is onder wijziging verwerkt op 22 okt. 2018.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.