Naar inhoud springen

Jona: verschil tussen versies

98 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Jona''' (= 'duif') was een Israëlitische profeet. Hij is de hoofdpersoon in het [[Jona (Bijbelboek)|Bijbelboek Jona]]. Over hem lezen wij ook in 2 Kon. 14:25.
[[Bestand:Jonah cast out by the fish.jpg|miniatuur|391x391px|Jona uitgespuwd door de grote vis.]]
 
Door vlucht over zee onttrok hij zich aan de opdracht, door God gegeven, om de Assyrische hoofdstad Ninevé het gericht aan te kondigen. Het schip waarop hij meevoer werd door stormen geteisterd. Op eigen verzoek werd Jona over boord geworpen. De grote vis, door God gezonden, slikte hem in en spuwde hem na drie dragen op het land uit.
 
Nu gehoorzaamde Jona en Ninevé bekeerde zich. De geschiedenis laat zien dat de lankmoedigheid van God zich ook over heidenen uitstrekt.
 
'''Type van Christus.''' Jona, die drie dagen in de buik van de vis was en daarna weer levend te voorschijn kwam, is een [[type]] van de [[Heer Jezus]], die drie dagen en drie nachten in het hart van de aarde (graf) was en weer uit de dood opstond.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.