Naar inhoud springen

Beeld van het Beest: verschil tussen versies

1 byte verwijderd ,  5 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 12:
# de massaliteit van de aanbidding
# de doodstraf bij weigering
[[Bestand:Paying Their Respects.jpg|miniatuur|786x786px|''Eerbetoon bij het 23 meter hoge standbeeld van Kim Il-Sung. Het beeld van Nebukadnezar was zo'n 7 meter hoger.'']]
 
=== Manasse ===
De gebeurtenissen van de goddeloze koning [[Manasse (koning)|Manasse]] van Juda schijnen ook een voorafschaduwing te zijn van de lotgevallen van Israël. Manasse stelde een afgodsbeeld, door hemzelf gemaakt, in het huis van God te Jeruzalem.<blockquote>''2Kr 33:7 Hij zette ook een gesneden afgodsbeeld dat hij gemaakt had, in het huis van God, waarvan God tegen David en zijn zoon Salomo gezegd had: In dit huis en in Jeruzalem, dat Ik uit alle stammen van Israël verkozen heb, zal Ik voor eeuwig Mijn Naam vestigen. (HSV)''</blockquote>[[Bestand:Paying Their Respects.jpg|miniatuur|786x786px|''Eerbetoon bij het 23 meter hoge standbeeld van Kim Il-Sung. Het beeld van Nebukadnezar was zo'n 7 meter hoger.'']]Door zijn goddeloosheid deed Manasse Juda en de inwoners van Jeruzalem dwalen (2 Kron. 33:9). "Jahweh sprak wel tot Manasse en tot zijn volk, maar zij merkten daar niet op ." (2 Kron. 33:10). Daarom bracht God hem in grote benauwdheid (vers 12). Manasse, in ballingschap in Babel, vernederde zich zeer en smeekte God, die Zich liet verbidden. Manasse keerde terug in Jeruzalem in zijn koninkrijk. "Toen erkende Manasse dat Jahweh God is". De volgorde van de gebeurtenissen was: Gruwel → benauwdheid → verootmoediging → erkenning van Jahweh.
 
=== Kim Il-Sung ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.