Naar inhoud springen

1 Korinthiërs 15: verschil tussen versies

1.187 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
{{Commentaar hoofdstuk}}
 
== 1 Kor. 15:6 ==
1Co 15:6 Daarna is Hij verschenen aan meer dan vijfhonderd broeders tegelijk, van wie de meesten tot nu toe in leven, maar sommigen ontslapen zijn. (TELOS)
In deze verzen blijven de vrouwen aan wie Jezus was verschenen, ongenoemd, misschien om de bedenking te vermijden dat het getuigenis van een vrouw niet betrouwbaar is.
 
== 1 Kor. 15:7 ==
1Co 15:7 Daarna is Hij verschenen aan Jakobus, daarna aan alle apostelen. (TELOS)
'''Alle apostelen'''. Wellicht inclusief Barnabas. Paulus noemt zichzelf een apostel in vers 9.
 
== 1 Kor. 15:9 ==
1Co 15:9 Want ik ben de geringste van de apostelen, ik, die niet waard ben een apostel genoemd te worden, omdat ik de gemeente van God heb vervolgd. (TELOS)
'''Ik ben de geringste van de apostelen'''. Paulus achtte zichzelf ook de voornaamste zondaar en de allergeringste van alle heiligen:
 
''1Ti 1:15 Het woord is betrouwbaar en alle aanneming waard, dat Christus Jezus in de wereld is gekomen om zondaars te behouden, van wie ik de voornaamste ben. (TELOS)''
 
''Efe 3:8 Mij, de allergeringste van alle heiligen, is deze genade gegeven om de onnaspeurlijke rijkdom van Christus onder de volken te verkondigen, (TELOS)''
 
== 1 Kor. 15:23 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.