Naar inhoud springen

Mars voor het leven: verschil tussen versies

32 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 25:
<Youtube width="768" height="432">uOnp89HpqJ4</youtube><BR>''Mars voor het Leven, Den Haag 10 dec. 2016.''
 
'''Een vroegere stille tocht om dikke muren'''. Toen Jozua, de leider van het volk Israël, met het volk voor de dikke muren van de stad [[Jericho]] staat, krijgt het volk krijgt de opdracht om rondom de stad te gaan. In vers 10 lezen we de opmerkelijke woorden:
Jozua nu had het volk geboden, zeggende: Gij zult niet juichen, ja, gij zult uw stem niet laten horen, en geen woord zal er uit uw mond uitgaan.
Passen deze woorden niet bij de ‘Mars voor het leven’? Het is immers een stille mars. Het is niet door kracht noch door geweld maar door Gods Geest kunnen wonderen gebeuren. De muren van Jericho zijn ingestort.
<br />
== België ==
De Mars voor het leven in België, op 28 maart in 2010 voor de eerste keer gehouden, gedenkt het betreurenswaardige feit dat België in 1990 zijn abortuswet goedkeurde. In 2010 liepen meer dan 1700 mensen mee, in maart 2011 meer dan 2800. De marsdeelnemers komen op voor de rechten van ongeboren kinderen. De initiatiefnemers van de mars vragen de overheid om de vrouw op de juiste wijze te informeren over de tragische gevolgen van abortus en concrete middelen ter beschikking te stellen opdat zwangere vrouwen kunnen kiezen voor het leven van hun ongeboren kind. Zij vragen ook om de afschaffing van de abortuswet, meer preventie en betere begeleiding na een abortus.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.