Naar inhoud springen

Achaje: verschil tussen versies

372 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 12:
Tijdens zijn [[Derde zendingsreis van Paulus|derde zendingsreis]] schreef de apostel Paulus in [[Macedonië]] een brief "aan de gemeente van God die in Korinthe is, met alle heiligen die in heel Achaja zijn" (2 Cor. 1:1). Paulus wilde de gelovigen in Achaje, waaronder die in de hoofdstad Corinthe, niet tot last zijn.
 
<blockquote>''2Co 11:8 ... En toen ik bij u was en gebrek had, ben ik niemand tot last geweest <br>2Co 11:9 (want in mijn gebrek voorzagen de broeders die van Macedonie kwamen); en ik heb mijzelf in elk opzicht ervoor gewacht u te belasten, en zal mij ervoor wachten.''<br>''2Co 11:10 De waarheid van Christus is in mij, dat deze roem in mij niet zal worden verhinderd in de streken van Achaje.''<br>(TELOS)</blockquote>De gelovigen in Achaje waren in hun ijver om geld bijeen te brengen voor de arme heiligen in Jeruzalem, een inspirerend voorbeeld voor de meeste gelovigen in Macedonië.<blockquote>''2Co 9:2 Want ik ken uw bereidheid, waarom ik roem over u bij de Macedoniers, dat <u>Achaje</u> sinds verleden jaar gereed is; en uw ijver heeft de meesten aangespoord. (Telos)''</blockquote>De gemeenten in Achaje gaven aan Paulus een gift mee voor de arme heiligen in Jeruzalem:
 
De gemeente in Achaje gaven aan Paulus een gift mee voor de arme heiligen in Jeruzalem:
 
<blockquote>''Ro 15:25 Maar nu reis ik naar Jeruzalem ten dienste van de heiligen.<br>Ro 15:26 Want Macedonie en Achaje hebben goed gevonden een zekere bijdrage te doen voor de armen onder de heiligen die in Jeruzalem zijn;<br>Ro 15:27 want zij hebben het goed gevonden, en zij zijn hun schuldenaars; want als de volken aan hun geestelijke goederen deel hebben gekregen, zijn zij ook schuldig hen met de stoffelijke te dienen.<br>Ro 15:28 Nadat ik dan dit volbracht en hun deze opbrengst afgedragen heb, zal ik via u naar Spanje gaan.''<br>(TELOS)</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.