Naar inhoud springen

Ark van het verbond: verschil tussen versies

176 bytes verwijderd ,  5 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
 
[[Bestand:Réplica del Arca de la Alianza--3.JPG|miniatuur|483x483px|''Replica van de ark. De Schrift vermeldt niet de grootte of houding (staand, geknield) van de cherubs.'']]
De '''Ark van het verbond''', of 'verbondskist', ook genoemd 'Ark van God', 'Ark van de getuigenis', 'Ark van Jahweh', 'Ark van het verbond van Jahweh', was een gouden kist die in opdracht van God werd gemaakt en een plaats kreeg in het Heilige der heiligen. De heilige kist bevatte de twee stenen tafels (platen) met de Tien Woorden. Op het verzoendeksel stonden twee cherubs. Op deze 'genadetroon' troonde God te midden van zijn volk en van hier sprak Hij tijdens de woestijnreis van Israël tot zijn knecht [[Mozes]], de leider van het volk. Op de jaarlijkse Grote Verzoendag werd op het verzoendeksel bloed ter verzoening gesprenkeld door de [[hogepriester]]. De ark was het belangrijkste en heiligste voorwerp in de [[tabernakel]] en in de [[tempel]] van [[Salomo]] geweest.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.