Naar inhoud springen

Mededeelzaamheid: verschil tussen versies

100 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ' '''Mededeelzaamheid''' is een praktisch betoon van mededogen met behoeftigen en doorgaande geneigdheid tot ondersteuning van hen door een edelmoedige gift van een...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
 
'''Mededeelzaamheid''' is een praktisch betoon van mededogen met behoeftigen en doorgaande geneigdheid tot ondersteuning van hen door een edelmoedige gift van een deel van het zijne<ref>Deze begripsbepaling is ontleend aan Gerbrand Bruining, ''Nederduitsche synonymen'' (1836), band 2, bladzijde 53: “Mededeelzaamheid is een dadelijk betoon van mededogen met behoeftigen en doorgaande geneigdheid tot onderfteuningondersteuning van dezelven door eene edelmoedige gift van een deel van het zijne. “</ref>.<blockquote>''Heb 13:16 En vergeet de weldadigheid en de mededeelzaamheid niet, want in zulke offers heeft God een welbehagen.'' (TELOS)</blockquote>Het Griekse woord in dit vers vertaald met 'mededeelzaamheid', is ''koinonias'', dat “gemeenschap, verbinding, verwantschap, omgang, deelname, bijdrage” betekent.
''Ro 12:13 Deelt mee voor de behoeften van de heiligen; legt u toe op de gastvrijheid. (TELOS)''</blockquote>Het Griekse woord in Hebr. 13:16 vertaald met 'mededeelzaamheid', is ''koinonias'', dat “gemeenschap, verbinding, verwantschap, omgang, deelname, bijdrage” betekent.
 
Voorbeelden van mededeelzaamheid in de Schrift:<blockquote>''Ro 15:26 Want Macedonie en Achaje hebben goed gevonden een zekere bijdrage te doen voor de armen onder de heiligen die in Jeruzalem zijn;'' (TELOS)</blockquote><blockquote>''2Co 8:4 uit eigen beweging, ons met veel aandrang smeekten om deze gunst en de gemeenschap in de dienst aan de heiligen.'' (TELOS)</blockquote><blockquote>''Hnd 2:42  Zij nu bleven volharden in de leer van de apostelen en in de gemeenschap, in de breking van het brood en in de gebeden.'' (TELOS)</blockquote><blockquote>''Flp 4:18 Maar ik heb alles en heb overvloed; ik heb volop, nu ik van Epafroditus het door u gezondene heb ontvangen: een welriekende reuk, een aangenaam, God welbehaaglijk offer.'' (TELOS)</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.