Naar inhoud springen

Heilige der heiligen: verschil tussen versies

2 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
Het '''Heilige der heiligen''' of ''Allerheiligste'' was de tweede afdeling van de [[tabernakel]] en van het later tempelhuis te Jeruzalem (→ [[Tempel]]). De ruimte in de tabernakel bevond zich achter het tweede voorhangsel.<blockquote>''Heb 9:3 En achter het tweede voorhangsel was een tabernakel, het <u>heilige der heiligen</u> geheten,'' (Telos)</blockquote>'''Afmeting'''. De ruimte was 10 ellen (= ca. 5 meter) lang (diep), breed en hoog, dus een zuiver kubiek.
 
'''Afmeting'''. De ruimte was 10 ellen (= ca. 5 meter) lang (diep), breed en hoog, dus een zuiver kubiek.
 
'''Voorwerpen'''. Hier stond, waarschijnlijk in het midden, de Ark van het Verbond met de Cherubs. Volgens Hebr. 9:3 was er ook een gouden wierookvat. <blockquote>''Heb 9:3 En achter het tweede voorhangsel was een tabernakel, het heilige der heiligen geheten, Heb 9:4 die een gouden wierookvat bevatte en de ark van het verbond, rondom geheel met goud overdekt, waarin een gouden kruik was die het manna bevatte, en de staf van Aaron die gebloeid had, en de tafelen van het verbond;'' (Telos)</blockquote>'''Gods woning'''. Het Heilige der Heiligen was de belangrijkste afdeling van de Woning, als de plaats waar God woonde.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.