Naar inhoud springen

Caesarea-Filippi: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 2:
 
'''Ligging'''. De plaats ligt 40 km ten noorden van het [[meer van Galilea]], in het meest noordelijk gedeelte van het Beloofde Land, in de breedte van de Libanon, d. i. van de heerlijke, rijk bevochtigde vlakten tussen de Libanon en Hermon, in een oostelijke hoek van het dal, bij de bronnen van de Jordaan aan de zuidhelling van de Hermon. In de tijd van het Nieuwe Testament lag zij in de landstreek [[Gaulanitis]].
[[Bestand:Jezus bediening buiten Galilea-kaart Access Foundation.jpg|miniatuur|1047x1047px1287x1287px|''Ligging van Caesarea-Filippi in het noorden''|geen]]
 
In de streek ontstaat de '''Jordaan''' uit een drietal bronrivieren, die alle op de Anti-Libanon ontspringen. Aan de noordoostzijde van het dorp komt uit een ruime grot, onder een hoge loodrechte rotsmuur de meest oostelijke bron van de Jordaan, die 1 ½ uur verder gaans met de noordelijke takken samenvloeit.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.