Naar inhoud springen

Michtam: verschil tussen versies

182 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Michtam''' of ''Miktam'' is een woord dat in de Hebreeuwse tekst van het Oude Testament als opschrift boven zes psalmen van David in de Bijbel staat (Psalm 16, 5...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 16:
Een andere verklaring<ref>Genoemd in Bromiley, Geoffrey W., ''The International Standard Bible Encyclopedia,'' Revised. Wm. B. Eerdmans, 1988; 2002, s.v. Michtam. De verklaring is van J.D. Michaelis.</ref> verbindt deze afleiding van ''ketem'', ‘goud’, met de Septuagintverklaring en komt tot ‘een inscriptie in gouden letters’.
 
Weer een andere verklaring leidt ''miktam'' af van het Akkadische woord ''katāmoe'', “bedekken” (d.w.z. verzoenen) en geeft als betekenis ‘psalm van verzoening’.<ref>Verklaring van S. Mowinckel, genoemd in Genoemd in Bromiley, Geoffrey W., ''The International Standard Bible Encyclopedia,'' Revised. Wm. B. Eerdmans, 1988; 2002, s.v. Michtam.</ref>
 
 
 
De Engelse King James-vertaling laat het onvertaald. De kanttekening zegt: “Michtam of een gouden psalm.”<blockquote>''Ps 16:1 Michtam of David. Preserve me, O God: for in thee do I put my trust. (AV)''</blockquote>
Regel 24 ⟶ 26:
 
== Voetnoten ==
<br />
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.