Naar inhoud springen

Nachtwaak: verschil tussen versies

6 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
Regel 60:
In een gelijkenis noemt de Heer Jezus de mogelijkheid dat de heer van de slaven in de tweede of derde nachtwaak (naar Romeinse vierdeling van de nacht) terugkomt.
 
<blockquote>''Lu 12:38 En als hij'' <u>in de tweede of als hij in de derde nachtwaak komt</u> ''en hen zo vindt, gelukkig zijn die slaven.'' (Telos)</blockquote>
 
Wanneer zijn discipelen in een schip in nood verkeren, komt hij in de vierde nachtwaak, dus tegen de morgen, tot hen.
 
<blockquote>''Mt 14:23 En nadat Hij de menigten had weggestuurd, klom Hij afzonderlijk op de berg om te bidden. Toen het nu avond was geworden, was Hij daar alleen. Mt 14:24 Het schip echter was al vele stadien van het land verwijderd, geteisterd door de golven, want de wind was tegen. Mt 14:25'' <u>In de vierde nachtwaak nu kwam Hij tot hen''</u>, terwijl Hij op de zee liep. Mt 14:26 Toen nu de discipelen Hem op de zee zagen lopen, werden zij ontsteld en zeiden: Het is een spook! En zij schreeuwden van bangheid.'' (Telos)</blockquote>
 
Indien de laatste geschiedenis tevens een zinnebeeldige voorstelling is van de wederkomst van Christus tot redding van het gelovig overblijfsel der Joden in de eindtijd, dan kan men misschien zeggen dat de Heer Jezus eerst in de tweede of derde nachtwaak Zijn gemeente ophaalt en daarna, in de morgenwake, tot het gelovig overblijfsel uit Israel komt.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.