Naar inhoud springen

Mirre: verschil tussen versies

73 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 8:
 
== Symbool van lijden ==
Mirre is een symbool van bitter lijden. Op verschillende momenten werd aan de Heer Jezus mirre gegeven. 
Mirre is een symbool van bitter lijden. Op verschillende momenten werd aan de Heer Jezus mirre gegeven. <blockquote>''Mt 2:11 En toen zij het huis waren binnengegaan, zagen zij het kind met Maria, zijn moeder, en zij vielen neer en huldigden het; en zij openden hun schatten en boden het geschenken aan: goud, wierook en mirre.'' ''Mr 15:23 En zij gaven Hem met mirre gemengde wijn; maar Hij nam die niet.'' ''Joh 19:39 En ook Nicodemus, die eerst ‘s nachts tot Hem was gekomen, kwam met een mengsel van mirre en aloe, ongeveer honderd pond. (TELOS)''</blockquote>De mirre-gave van de wijzen spreekt van het lijden van de Knecht van de Heer. 
 
<blockquote>''Mt 2:11 En toen zij het huis waren binnengegaan, zagen zij het kind met Maria, zijn moeder, en zij vielen neer en huldigden het; en zij openden hun schatten en boden het geschenken aan: goud, wierook en mirre.'' (Telos)</blockquote>
 
<blockquote> ''Mr 15:23 En zij gaven Hem met mirre gemengde wijn; maar Hij nam die niet.'' (Telos)</blockquote>
 
<blockquote>''Joh 19:39 En ook Nicodemus, die eerst ‘s nachts tot Hem was gekomen, kwam met een mengsel van mirre en aloe, ongeveer honderd pond. (Telos)''</blockquote>
 
De mirre-gave van de wijzen spreekt van het lijden van de Knecht van de Heer. 
 
Dat mirre vaak symbool staat voor lijden, zien we ook in de gemeente te Smyrna, wat een lijdende kerk was. “Smyrna” is dan ook Grieks voor “mirre”. De gelovigen van de gemeente te Smyrna moesten lijden om Jezus' wil. Allen die lijden voor de Here, zijn kostbaar in Zijn ogen.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.