Naar inhoud springen

Iran: verschil tussen versies

50 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 82:
Bron: Radio Nederland Wereldomroep, nieuwsbericht van 6 februari 2012.
|}
Iran is fel '''anti-Amerikaans'''. Anti-Amerikaanse uitingen zijn te zien op straat. Vóór de Islamitische revolutie in 1979 was Mohammad Reza, de shah van Perzië, een belangrijke bondgenoot van de Verenigde Staten in de regio. Maar spoedig na de revolutie werden de diplomatieke betrekkingen verbroken; ze zijn tot op heden (anno 2010) nog niet hersteld. Iran ziet de Amerikaanse troepen in de regio als een bedreiging en wil dat ze vertrekken. Volgens de Iraanse president Ahmadinejad (2010) is hun aanwezigheid de oorzaak van de instabiliteit in de regio. Volgens de ayatollah (2009) worden de [[Verenigde Staten]] diep gehaat in het Midden-Oosten. Iran wil dat de VS de steun aan Israël stoppen en zich niet bemoeien met de landen in het Midden-Oosten. De VS zijn in de ogen van Iran 'de grote satan' (Israël 'de kleine satan'). President Ahmadinejad zei in een toespraak: "Met Gods zegen zal het laatste uur van de duivelse macht van America zijn geslagen."<ref name=":3">Het desbetreffende filmfragment van de toespraak werd vertoond in het Nederlandse tv-programma EénVandaag, 8 nov. 2011.</ref>
 
President Bush van de VS verklaarde in 2002 dat Iran deel uitmaakt van de ‘as van het kwaad’. De VS beschuldigen Iran van het ondermijnen van hun opbouwwerk in Irak en het in het geheim ontwikkelen van nucleaire wapens.
Regel 111:
Ook in Iran wordt het evangelie verkondigd en op het heil van Christus gewezen. De volgende video verhaalt van Iraanse vrouwen die de Heer Jezus vonden dankzij een christelijke tv-uitzending.
 
<Youtubeyoutube width="768" height="432">q21rK4GHSUY</youtube><BR>'Day of Prayer Highlights Stories of the Persecuted'. Youtube.com: gepubliceerd door ''Made in England'', 4 nov. 2011.
 
== Geschiedenis ==
Regel 158:
De Amerikaanse zendeling Dan Baumann werd in Iran opgepakt toen hij de grens wilde oversteken. Daarna hing boven zijn hoofd de doodstraf wegens missionaire activiteit en spionage. Toen hij wanhopig en verbroken in de cel was, verschijnt de Heer aan hem:
 
<Youtubeyoutube width="768" height="432">st_3HrT7Gf8</youtube><BR>Video: ''Imprisoned in Iran ~ Dan Baumann.'' Youtube.com: gepubliceerd door ''812ljpromo'' op 22 aug. 2013. Duur: 9 minuten. Engels gesproken. Dan Baumann zat 9 weken in een Iraanse cel. De Heer Jezus versterkte hem.
 
== Meer informatie ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.