Naar inhoud springen

Priester: verschil tussen versies

139 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 67:
De dienst van priesters is meerderlei. In de eerste plaats is het een dienst van '''offers'''. In de tegenwoordige bedeling der genade hebben deze offers een ''geestelijk ''karakter, het zijn geestelijke offeranden: gaven aan God die bestaan in lof, dank, hulde of aanbidding.<blockquote>''1 Petrus 2:5  en u wordt ook zelf als levende stenen gebouwd, als een geestelijk huis tot een heilig priesterdom, om geestelijke offeranden te offeren, die voor God aangenaam zijn door Jezus Christus.''</blockquote>In het Oude Testament was aan de priesters de '''bewaring''' '''van''' '''Gods''' '''woord''' opgedragen.<blockquote>''De 31:9  En Mozes schreef deze wet, en gaf ze aan de priesteren, de zonen van Levi, die de ark des verbonds des HEEREN droegen, en aan alle oudsten van Israel.''</blockquote><blockquote>''De 17:18 Voorts zal het geschieden, als hij op den stoel zijns koninkrijks zal zitten, zo zal hij zich een dubbel van deze wet afschrijven in een boek, uit [hetgeen] voor het aangezicht der Levietische priesteren is;''</blockquote>De dienst van priesters is ook het '''onderwijs''' aan de mensen omtrent God. Zij maken bekend wie God is, omdat ze nabij God zijn en zich met Zijn zaken bezig houden.<blockquote>''1 Petrus 2:9  U echter bent een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterdom, een heilige natie, een volk tot een eigendom, opdat u de deugden verkondigt van Hem die u uit de duisternis heeft geroepen tot zijn wonderbaar licht,''.</blockquote>
 
== MeerZie informatieook ==
Artikel [[Overpriester]]
 
== Meer weten ==
Jan van Buren, ''Het priesterschap van de christen. De praktijk van het priesterschap in het gezin en de gemeente''. Pagina's: 132 blz.
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.