Naar inhoud springen

Iran: verschil tussen versies

258 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 86:
President Bush van de VS verklaarde in 2002 dat Iran deel uitmaakt van de ‘as van het kwaad’. De VS beschuldigen Iran van het ondermijnen van hun opbouwwerk in Irak en het in het geheim ontwikkelen van nucleaire wapens.
 
'''Arabische naties.''' Meerdere Arabische naties zijn bezorgd over de Iraanse expansiedrift en over het Iraanse nucleaire programma. [[Syrië]] echter is (anno 2011) zeer bevriend met Iran. DeIn Libanon is de anti-IsraelischeIsraëlische Sjiitische [[Hezbollah]] is nauw verbonden met Iran. Iran steunt de militaire tak van Hezbollah, die door de EU is aangemerkt als terreurbeweging. Daarnaast steunt Iran verschillende milities in Irak en Syrië met geld, wapens en militaire adviseurs. Iran steunt de rebellerende Houthi's in Jemen.
 
Veel '''naties''' in de wereld keuren het nucleaire programma en Irans houding tegenover de VS en Israël af. Iran voert zijn nucleaire programma uit met hulp van '''Rusland.'''
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.