Naar inhoud springen

Israël (volk): verschil tussen versies

50 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Israël''' is de naamvolksnaam van de nakomelingen van Jacob ('volk Israel'). Het volk Israël had God Zich tot een volk verkoren en bestemd tot Zijn eer. De leden van het volk heten ''Israëlieten''.<blockquote>''Jer 13:11 Want gelijk als een gordel kleeft aan de lenden eens mans, alzo heb Ik het ganse huis Israëls en het ganse huis van Juda aan Mij doen kleven, spreekt de HEERE, om Mij te zijn tot een volk, en tot een naam, en tot lof, en tot heerlijkheid; maar zij hebben niet gehoord.'' (SV)</blockquote>Jahweh, zijn God is met Israël. Hij wil hun God zijn.
 
Israël is Gods '''zoon''', Zijn eerstgeborene:<blockquote>''Ex 4:22 Dan moet u tegen de farao zeggen: Zo zegt de HEERE: Mijn zoon, Mijn eerstgeborene, is Israël. Ex 4:23 Daarom zeg Ik tegen u: Laat Mijn zoon gaan, zodat hij Mij kan dienen. Maar u hebt geweigerd hem te laten gaan, zie, Ik zal uw zoon, uw eerstgeborene, doden.'' (HSV)</blockquote>Met Israël sloot God een '''verbond'''. Dit verbond is een ''huwelijksverbond''. 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.