Naar inhoud springen

Jesaja (boek)/Hoofdstuk 4: verschil tussen versies

k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Commentaar hoofdstuk}} Jes 4:2  Te dien dage zal des HEEREN SPRUIT zijn tot sieraad en heerlijkheid, en de vrucht der aarde tot voortreffelijkheid en tot versie...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
{{Commentaar hoofdstuk}}
 
== Jes. 4:2 ==
Jes 4:2  Te dien dage zal des HEEREN SPRUIT zijn tot sieraad en heerlijkheid, en de vrucht der aarde tot voortreffelijkheid en tot versiering dengenen, die het ontkomen zullen in Israël. (SV)
Hoofdstuk 3 spreekt van de verwoestingen die over Juda en Jeruzalem zouden komen. Sieraad en heerlijkheid zou worden weggenomen.
Regel 21 ⟶ 23:
Inwendige schoonheid gaat boven uitwendige schoonheid. En boven alle menselijke schoonheid is de uitwendige, zedelijke en inwendige schoonheid van de Zoon van God.
 
== KesJes. 4:3 ==
Jes 4:3  En het zal geschieden, dat de overgeblevene in Sion, en de overgelatene in Jeruzalem zal heilig geheten worden, een iegelijk, die geschreven is ten leven te Jeruzalem; (SV)
'''De overgeblevene in Sion, en de overgelatene in Jeruzalem.''' Die het oordeel van God over Jeruzalem hebben overleefd.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.