Naar inhoud springen

Huwelijk: verschil tussen versies

879 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 63:
 
Het huwelijk als levensverbintenis tussen een man en een vrouw is in de maatschappij niet langer vanzelfsprekend. Het zogenaamde ''[[homohuwelijk]]'' (man-man of vrouw-vrouw) wordt steeds meer geaccepteerd.
 
'''Herdefinitie.''' De definitie van 'huwelijk' is aangepast om homohuwelijken in te sluiten. Het huwelijk wordt niet langer gedefinieerd als een bij wet geregelde verbintenis tussen een man en een vrouw, maar als 'een bij wet geregelde verbintenis tussen twee personen'<ref>VanDale.nl, geraadpleegd 1 nov. 2019.</ref>. Sommige critici hebben gewaarschuwd dat het weghalen van 'twee' uit de definitie een logische vervolgstap is.<ref>[https://www.dailywire.com/news/hammer-remember-those-who-told-us-gay-marriage-would-not-lead-to-polyamory-they-were-wrong/?fbclid=IwAR2eoFGyf-ZsHkwp5poTRXp-ZjeqTPiwJbPlPg54WUu9J1uHviE1kxiNYas HAMMER: Remember Those Who Told Us Gay Marriage Would Not Lead To Polyamory? They Were Wrong.] DailyWire.com, 25 okt. 2019.</ref> <blockquote>''Ps 11:3  Wanneer de grondslagen zijn vernield, wat kan dan de rechtvaardige doen? (NBG51)''</blockquote>
 
== Huwelijksjubilea ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.