Naar inhoud springen

Epafras: verschil tussen versies

22 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
'''Epafras''' (= 'lieflijk') was een broeder in [[Christus]], een trouw dienaar van Hem en een medeslaaf van de [[apostel]] [[Paulus]].
 
Zijn naam in de Griekse grondtekst van het Nieuwe Testament is Επαφρας, Epaphras = 'lieflijk'<ref>''Grieks-Nederlands Lexicon'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. </ref>., een samentrekking of verkorting van Ἐπαφρόδιτος, Epaphróditos, [[Epafroditus]]. De Griekse eigennaam wordt 3x genoemd: Col. 1:7; 4:12; Flm. 1:23. Het Strongnummer is 1889. In het Engels, Duits en Frans: ''Epaphras''.
 
Epafras was afkomstig van Kolosse (Col. 4:12). Paulus noemt hem 'een slaaf van Christus Jezus' (Col. 4:12), 'onze geliefde medeslaaf' (Col. 1:7). Epafras had de Kolossers 'het woord van de waarheid van het evangelie' geleerd, dat spreekt van Gods genade (Col. 1:5-7). <blockquote>''Col 1:7  Zo hebt u het geleerd van Epafras, onze geliefde medeslaaf, die een trouw dienaar van Christus voor u is, Col 1:8  die ons ook uw liefde in de Geest bekend heeft gemaakt. (Telos)''</blockquote>Nadat hij het [[evangelie]] had gepredikt, deed hij voorbede voor de jonggelovigen. <blockquote>''Col 4:12  U groet Epafras, die een van u is, een slaaf van Christus Jezus, die altijd voor u strijdt in de gebeden dat u mag vaststaan, volmaakt en ten volle verzekerd in de hele wil van God. (Telos)''</blockquote>Epafras heeft met de apostel Paulus ook [[Gevangene|gevangen]] gezeten.<blockquote>''Flm 1:23  U groeten Epafras, mijn medegevangene in Christus Jezus, (Telos)''</blockquote>
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.