Naar inhoud springen

Economie: verschil tussen versies

780 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 40:
== Zucht tot en macht van geld ==
De overste van deze wereld is de duivel en hij oefent zijn macht uit door middel van het geld waarmee alles verantwoord wordt (Joh. 14:30; Pred. 10:19). De apostel Paulus waarschuwde: een wortel van alle kwaad is de geldzucht (1 Tim. 6:10). Geld vertegenwoordigt wereldse macht en wordt door de Here Jezus gepersonifieerd als “Mammon” en Hij waarschuwt: “gij kunt niet God dienen en Mammon”. (Luk.16:10-13) Deze waarschuwing toont de ernst van het doorgeven van christelijke normen bij een christelijk georiënteerd vak economie. 
 
== Eindtijd ==
Het laatste Bijbelboek, Openbaring van Jezus Christus, lijkt te wijzen op één economisch wereldsysteem, waarin financiële transacties (kopen en verkopen) een bijzonder merkteken vereisen, zie [[Merkteken van het Beest]].<blockquote>''Opb 13:16  En het maakt dat men aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd;  Opb 13:17  en dat <u>niemand kan kopen of verkopen dan wie het merkteken heeft</u>: de naam van het beest of het getal van zijn naam. (Telos)''</blockquote>
 
=== Meer informatie ===
[https://www.youtube.com/watch?v=lQl7nbuY9Fs The Coming Cashless Society - Mark Hitchcock - Truth To Go]. Youtube.com: 100huntley, 24 juni 2010. Duur: 4 min. 56 sec.
 
== Humor ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.