Naar inhoud springen

Iran: verschil tussen versies

376 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 67:
 
* Marziyeh Amirizadeh, Maryam Rostamour, ''Gevangen in Iran''. Kampen: Kok, 2013. Pagina's: 320. De vriendinnen Maryam en Mariziyeh werden in 2009 gearresteerd in Iran wegens afvalligheid van de Islam en het verbreiden van het christendom. Ze werden overgebracht naar de beruchte Evin-gevangenis in Teheran. In het boek vertellen zij van hun wonderlijke tijd daar. De plaats werd een plek van liefde en hoop voor velen. Tot ieders verrassing werden zij na 259 dagen vrijgelaten. Veel mensen hadden voor hen gebeden. Hun persoonlijke getuigenissen zijn te zien en te horen op [http://www.sdok.nl/nieuws/maryam-en-marziyeh-gevangen-in-iran SDOK.nl].
*[https://www.youtube.com/watch?v=eH3YFS43uqs Christianity in Iran: Maryam’s Story]. Youtube.com: Open Doors USA, 10 sept. 2018. Duur: 3 min. 15 sec. Getuigenis van Maryam, die lerares was in Iran. Omdat ze een actieve christin was, moest ze vier jaar de gevangenis in. Er werden haar brieven uit het buitenland gezonden, die ze pas na haar vlucht uit Iran te lezen kreeg.
*[https://www.youtube.com/watch?v=dfGUzpXC80o Uitgelicht! 3 januari 2020 - Mojtaba over christenvervolging in Iran]. Youtube.com: Family7, 3 jan. 2020. Duur: 15 min. Vraaggesprek met de Iraanse broeder Mojtaba over geloven als christen in Iran. Mojtaba was moslim, bekeerde zich tot het christendom en werd gearresteerd omdat hij een huiskerk leidde. God gebruikte hem in de Iraanse gevangenis.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.