Naar inhoud springen

Eufraat: verschil tussen versies

312 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 16:
== Toekomst ==
De rivier wordt genoemd in het laatste bijbelboek, de Openbaring van Jezus Christus aan Johannes. In de toekomstige tijd dat het aardrijk geoordeeld zal worden, maakt een engel dat het water van de Eufraat opdroogt, opdat de weg van de koningen uit het Oosten bereid wordt.
<blockquote>''Opb 9:14 die zei tot de zesde engel die de bazuin had: Maak de vier engelen los die gebonden zijn bij de grote rivier, de Eufraat.<br>Opb 16:12 En de zesde goot zijn schaal uit op de grote rivier de <u>Eufraat</u>, en zijn water droogde op, opdat de weg van de koningen die van de zonsopgang komen, bereid zou worden.<br>(TELOS)''</blockquote>De rivier wordt mogelijk genoemd in Jes. 11:15-16, waar zij opdroogt ten behoeve van het vertrek van de Israëlieten uit Assyrië, wanneer ze weer vandaar en andere alle landen verzameld worden. Anders ziet dat gedeelte op de Nijl en gaat het om het vertrek uit Egypte. Zie [[Jesaja (boek)/Hoofdstuk 11|Jes. 11]]
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.